Bejelentkezés
OPENDIR.HU

OPENDIR

szoftver

Info

OPENDIR.HU
//?freedom=/tartalom/weboldal_tervezes/drotvazas_weboldal_tervezes_online_eszkozzel

weblap tervezés ingyenes wireframe, mockup készítő online eszköz / Drótvázas weboldal tervezés online eszközzel - Weblapkészítéssel, Webdesign-al, webes alkalmazásfejlesztéssel foglalkozó Blog az Opendir,A blogbejegyzéseket bepötyögte: arth2o,Győr,,Építs webes alkalmazásokat te is szabad szoftverekkel!

A végleges weboldal grafika tervek és megvalósítás előtt szükség lehet egy drótváz szerű tervre, hogy be tudjad mutatni a honlap felépítését.,Szeretnél megtanulni weboldalt, webes alkalmazást készíteni? Érdekelnek a honlapkészítéssel kapcsolatos újdonságok? Mi szabad szoftverekkel készült leírásokat adunk közre!

Legújabb twittek

Keresés

Drótvázas weboldal tervezés online eszközzel

Vissza a taglistához: /tag/Weboldal_tervezes nyomtatóra küldöm a weblap tervezés ingyenes wireframe, mockup készítő online eszköz nevű oldalt A felvétel ideje: 2010-10-20 17:21:57 Az utolsó módosítás ideje: 2010-10-20 17:57:30 Találatok Cimkére: 156; Oldalra: 672

Ha már terveztél weboldalt, akkor ismerheted az árnyoldalait. Erről bővebben a másik blogomban írtam már, de egy online alkalmazás kapcsán előjött a téma.

Sok esetben sem az ügyfél, sem a grafikus, de a programozónak sem derül ki mit is kéne pontosan megvalósítani egy honlapkészítés kapcsán. Pedig ha lett volna akár csak egy szabadkézi rajz (mockup), vagy egy drótvázas grafika (wireframe), akkor minden máshogy alakul.

wireframe,mockup,drózváz

A drótvázas weboldal tervezés lényege

 A lényege, hogy egyszerű vonalas ábrákkal és szöveges feliratokkal megtervezzük az elkészítendő weboldal, webes alkalmazás vagy honlap felépítését. Lépésről-lépésre minden kidolgozásra kerül, csak egyszerűbb elemekkel. A további fázisokban a webdesign készítő (webgrafikus) és a builder is ez alapján fog dolgozni. Sőt a programozó is rászagol a kérdésre hiszen minden információt tartalmaz, amiből meg lehet építeni egy új, jól működő weboldalt.

 

960gs,wireframe,mockup

 

Wireframe, Mockup Online eszközzel

 A weboldalon egy regisztrációért cserébe használhatjuk a bétás szoftvert, ami weboldalak drótvázas tervezésére szolgál. Rétegeket kezel, másolhatjuk a kész rétegünket. A kész produktumot, menthetjük és később visszatérhetünk a szerkesztéshez De lehetőségünk van exportálni pdf vagy png formátumba is.

960 Grid system (960gs) használok, és a szoftver támogatja a tervezés, megjelenítés során. De a Blueprint is támogatott. A tervezés befejezésekor lehetőségünk van megosztani másokkal vagy beágyazni iframe-el weboldalba a kész produktumot, ami lapozható lesz.

Bookmark and Share

Bejegyzés küldése


* Üzenet tárgya:


* Neved:


Email (csak ha választ szeretnél):


URL/Honlap (ha szalonképes akkor megjelenik):


* Üzeneted (Tudni kell kérdezni):


A képen látható kódot írd be a mezőbe. A kis és nagybetű számít!

* Captcha:
 
  • A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező
  • Az e-mail címben megjelenő adat nem fog megjelenni
  • Az üzenet adminisztrátori jóváhagyásra kerülnek
  • A speciál karakterek használata tiltva van a formon
A tartalomhoz nem tartozik bejegyzés

További kapcsolódó oldalak

Blogmarkok

DBKiss - php database browser

Egy újabb 1 fájl alapú adatbázis kezelõ program PHP alapokon. MySQL és PostGreSQL db-hez.

Google Keresési Trendek

Kulcsszóválasztás keresési trendek alapján.

jpegcam

Capture JPEG webcam images on your website and submit to your server.

Red5 recodrer

Open source Red5 video flex recorder and player.

elsamuko GIMP script-fu

Fotómanipulációs Script-fu gyûjtemény. Rendkívül hasznos holmik!

jQuery.carouFredSe

jQuery.carouFredSel is a plugin that turns any kind of HTML element into an infinite, circular carousel. It can scroll one or multiple items simultaneously, horizontal or vertical, automatically, by pressing buttons or keys on the keyboard.

Fast polling using C, memcached, nginx and libevent

Fast polling using C, memcached, nginx and libevent

Secure backup, sync and sharing made easy.
Kövess a Twitteren

Top5 webes fájlmenedzser

Top5 webes fájlmenedzserA gyűjtésben szereplő elemek weben keresztül valósítanak meg fájlkezelést. A kiválasztásnál kiemelt szempont volt az egyszerű deszktop jellegű szoftverektől megszokott kényelem, a biztonság és a többfelhasználós beállítási lehetőség, egyszerű integrálhatóság és a felhasználhatósági (licenc) szempontok.

2009-5 kedvenc jQuery pluginje

2009-5 kedvenc jQuery pluginje2009-ben is vannak kedvenc jQuery plugin-jeim. Ezt szeretném veletek megosztani.
Úgy érzem kicsit változtam, a plugin választás a funkcionalitáson túl egy picit a parasztvakítás is bejátszik.

(Parasztvakítás (PW): olyan effektek aminek a gyakorlatban szinte semmi haszna nincs, de szemet gyönyörködtető)

Nem..

10 hasznos FireBug kiterjesztés

10 hasznos FireBug kiterjesztésHasznos FireBug képességeit kiterjesztő pluginek. Bár a FireBug önmagába is egy rendkívül jól használható Firefox kiterjesztés. De elérhető hozzá néhány nagyon profi kütyü, ami sokszor önálló funkciót valósít meg, de az esetek nagyobb részében a FirBug képességeit combosítják ki.

Ha még nem ismernéd a

50 Hasznos Firefox kiterjesztés Linuxra

50 Hasznos Firefox kiterjesztés LinuxraKedvenc Linuxon is működö Firefox kiterjesztések, mindennapos felhasználásra és webfejlesztőknek.

A addon-ok működnek Windows-os rendszereken is, de a cikk kifejezetten a Linuxra elérhető és hasznos Firefox kiterjesztésekből szemezget.

A Firefox 3.0 megjelenésekor már volt egy

350 hasznos Gimp effekt, Plugin, Script-Fu

350 hasznos Gimp effekt, Plugin, Script-FuHasznos pluginek, Script-fu-k, effektekkel, technikai megoldások gyűjteménye Gimp 2.6.X verziójához.

A cikknek célja az, hogy egyszerű megoldást adjon Gimp-hez, pluginek beszerzésére.

Szerencsére vannak olyan önzetlen projektek ahol összegyűjtik számunkra ezeket a nélkülözhetetlen eszközöket. Így sikerült összehozni 5 bejegyzésben..

Szoftverek

ArtH2O Blog tartalmából:

Videó átalakítása PHP és FFMPEG

Videó fájlok átalakítása PHP-vel parancssorban FFMPEG bináris használatávalBiztos láttál már videókat bemutató portálokat, ahová bárki feltölthet videót és átméretez, kis videót készít a feltöltött anyagból stb.. Biztos elgondolkoztál rajtam,  vajon hogyan működik a háttérben? Hogyan lehet egyáltalán PHP-vel videót átalakítani? Hogyan lehet PHP-vel videóból képeket kinyerni? Hogyan tud a PHP, videóból kisebbet, más formátumot készíteni? Ha ezekre keresed a választ elárulhatom, hogy sehogy! De ha érdekelnek a miértek olvasd el a bejegyzést!Felvéve: 2010-11-27, Utolsó módosítás: 2010-11-27
CLI, PHP ffmpeg, convert, flv, video, php, exec, flvtool2, mencoder, mplayer

Bővebben →

Ígéretes eszközök weblapkészítés

Újdonságok, hírek, érdekességek amivel a napokban találkoztam és tetszettWebfejlesztőként találkozok néhány érdekes alkalmazással, scripptel, pluginnel, amik igazából nem érettek meg arra (vagy nem tudok írni róla annyit), hogy egy önálló bejegyzést kapjanak a blogban, de említésre méltók. Idő közönként fel fognak bukkanni olyan postok, ami rövid néhány mondatos ajánlót ír egy-egy újdonságról. Amit most olvasol ez is egy ilyen..Felvéve: 2010-11-13, Utolsó módosítás: 2010-11-13
webfejesztés-tetszik ujdonsagok, hasznos-holmik, webfejlesztes

Bővebben →

Honlap drótváz és GUI prototípus

honlap és grafikus felületű prototípus tervezés Pencil Firefox alkalmazással, platform függetlenűlÖrök téma, hogyan tegyük átláthatóbbá, hatékonyabbá a weblap illetve a grafikus felülettel rendelkező alkalmazások tervezését. Ezt az érdekes eszközt, amit már régebbről ismerek, Firefox plugin formájában érkezik. Amiért újra a palettára került az nem más, mint a Wireframe eszközként való használata. Mert hogy a Pencil nevű alkalmazás már erre is képes!Felvéve: 2010-11-05, Utolsó módosítás: 2010-11-05
Firefox, webdesign, weblap grafika, template wireframe, gui, prototyping

Bővebben →

Pörgesd fel a CSS, HTML kódolást

 NetBeans HTML és CSS kódolást gyorsító pluginHa régóta fejleszted a webet, akkor sokszor alap dolgokat be kell gépiesíteni, egyszerűen azért, hogy ne legyen unalmas (-és lassú) a fejlesztés. Mik ezek az alap dolgok: űrlapok készítése adatbázisból, listázások, különböző HTML, PHP szerkezetek, amik mindig visszatérnek (űrlapok ellenőrzése, menük, galéria képelemek megjelenítés, stb..). A postban ajánlott NetBeans IDE kiegészítő a HTML és CSS kódolást segít elő. A kódkiegészítő CSS kijelölőkkel, dolgozik, ha ismered a jQuery szelektorait akkor nagyon fogod szeretni és rendkívül gyorsan fogsz akár bonyolultabb HTML szerkezetet is elővarázsolni.Felvéve: 2010-10-30, Utolsó módosítás: 2010-10-30
NetBeans, Szoftver, CSS, jQuery, IDE, Install, PHP speedup, code, html, selectors, css

Bővebben →

Biztonságosabb PHP fejlesztés

PHP-vel készült alkalmazások, honlapok biztonsági kérdéseire fókuszáló puskák és galambokNem lehet eléggé hangsúlyozni a webes alkalmazások biztonsági hibáira való fokozott odafigyelést. A bejegyzésben néhány érdekes puskát fogok megosztani, amik PHP-vel kapcsolatos biztonsági figyelmeztetéseket tartalmaznak. pl.: Mire ügyeljünk az alkalmazásfejlesztés sorát, hogyan védekezzünk az SQL Injection támadás ellen, mik az alapvető dolgok amit mindenképpen meg kell tennünk a biztonságos honlap, vagy fejlesztés során. Tehát a téma PHP és biztonság.Felvéve: 2010-10-24, Utolsó módosítás: 2010-10-24
Security, PHP biztonsag, webes-alkalmazas, php-security, cheatsheet

Bővebben →
 


Warning: Unknown: open(/var/lib/php5/sess_g4a5bh7u7epslghm303e4ta684, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5) in Unknown on line 0